Heb je hulp nodig ?

Algemene vragen

ObyO is een gratis mobiele applicatie waarmee particulieren hun oude smartphones en tablets kunnen verkopen.

Ontwikkeld door aSmartWorld, is het zijn missie om elektronische vervuiling te verminderen door apparaten in Europa in te zamelen en ze op een circulaire manier te reconditioneren in België.

Rechtstreeks in de mobiele winkel van uw voorkeur: App Store /Google Play.

De ObyO app is gratis beschikbaar en verzamelt geen gegevens. 👌

Een smartphone verliest zijn waarde en heeft geen nut in een la als hij nog functioneel is!

Wist je dat indien we alle smartphones die momenteel in de lades van de Belgen rondslingeren zouden nemen, we potentieel 3 miljoen gereviseerde smartphones terug in omloop zouden kunnen brengen? Als je smartphone minder dan 5 jaar oud is, kan hij opnieuw in omloop worden gebracht en zo deelnemen aan de ontwikkeling van een circulaire economie.  

je verkochte smartphone wordt verwerkt in de aSmartWorld werkplaatsen in Waals-Brabant, België. Daar wordt hij getest, gereset en gereviseerd voor hij wordt vrijgegeven aan een eindgebruiker binnen de Europese Unie. 

Nee. ObyO is alleen een terugkoopapplicatie.

Echter, aSmartWorld, Echter, aSmartWorld, een bedrijf gespecialiseerd in het ophalen en opknappen van smartphones en tablets, biedt opgeknapte telefoons rechtstreeks te koop aan op hun website.  🚀

Ja. De minimumleeftijd om een smartphone te verkopen is 18 jaar.

Minderjarigen die hun smartphone willen verkopen, moeten echter vragen of een wettelijke voogd hen vergezelt.

Herstelproces

We hebben maar één regel voor het terugnemen van een smartphone: hij moet nog bruikbaar zijn !

Daarom kopen we smartphones die gemiddeld niet ouder zijn dan 5 jaar na hun oorspronkelijke uitbrengdatum. De ObyO app aanvaardt momenteel geen andere producten dan smartphones en tablets, en het toestel moet functioneel en in goede staat zijn. 

Ja, natuurlijk kan dat! Je moet gewoon de ObyO app installeren op elke smartphone die je wil verkopen en de tests voor elke smartphone afzonderlijk doorstaan. Eens je bij het laatste scherm komt, kan je ze één voor één klaarmaken voor de verkoop. 

Als je telefoon niet herkend wordt door ObyO of je de app niet kan downloaden, betekent dit dat we je model momenteel niet terugnemen.

Dit kan om twee redenen gebeuren: omdat het te oud of te nieuw is (minder dan een jaar geleden uitgebracht). Onze lijst wordt regelmatig bijgewerkt voor modellen die minder dan 5 jaar oud zijn sinds hun oorspronkelijke uitbrengdatum. Aarzel dus niet om later terug te komen en de jouwe te controleren !

Telefoonstatus

Ja, maar je moet de ObyO app installeren en het standaard proces volgen zoals bij elk ander toestel dat je wenst door te verkopen. 

Eh, neen. Leuk geprobeerd, maar we accepteren in geen geval smartphones die als gestolen of verloren zijn opgegeven. We controleren alle smartphones, dit is hoe:  

  • – We controleren de IMEI tijdens het testen van het toestel met een database van gestolen producten. 

– We vragen om een identiteitsbewijs wanneer we het toestel terugnemen.  

– We nemen toestellen enkel terug wanneer ze losgekoppeld zijn van een account.  

– We nemen geen smartphones terug die minder dan een jaar geleden zijn uitgebracht.  

een. Als je je smartphone kocht tegen

een gereduceerde prijs gekoppeld aan een abonnementsperiode, moet je al het volledige verschuldigde bedrag aan de operator betaald hebben om je smartphone aan ons te overhandigen of de aanbieding met hen geannuleerd hebben en het volledige verschuldigde bedrag betaald hebben.

De tests op de ObyO app zijn enkel functioneel. Als uw smartphone fysieke gebreken heeft, worden deze na ontvangst en evaluatie in onze werkplaatsen genoteerd.

In dat geval verliest je toestel een deel van zijn waarde door de reparatiekosten, en ontvang je een nieuw aanbod per e-mail. 

Over Waarde

Elke telefoon heeft een andere waardemeter. De uiteindelijk geboden waarde varieert afhankelijk van de functionele staat van de telefoon, het model, het merk en andere kenmerken. Maar het schatten van de waarde van je smartphone duurt slechts 3 minuten op de ObyO app

Dat gebeurt allemaal via functionele tests op de app! De ObyO app is ontworpen door professionals om snel en gemakkelijk een objectieve inruilprijs voor uw toestel te bekomen.

Eens het toestel in ons atelier aankomt, zullen onze specialisten de waarde ervan bevestigen na controle van de esthetische staat van het toestel. 

Het is mogelijk dat de ObyO app bepaalt dat je smartphone niet meer waardevol genoeg is om terug in omloop te brengen. Als dit het geval is, kies er dan voor om hem te doneren in plaats van hem weg te gooien of in je lade te bewaren !

Als hij nog functioneel is, kan hij gebruikt worden voor mensen in nood via de Digital Inclusion Foundation, en zo niet, dan kunnen de reserveonderdelen gebruikt worden om andere toestellen te herstellen.

Betaalmethoden

Je kan je geld (de waarde van je toestel) op twee manieren krijgen: via bankoverschrijving of via een voucher die geldig is in één van onze partnershops.  

Zodra het inruilcontract is verzonden, ontvang je de waarde van je smartphone binnen 2-7 werkdagen op je bankrekening.  

Zodra je de partnerwinkel van je keuze hebt geselecteerd, kan je alle winkels in je omgeving vinden !

De geldigheid van je voucher hangt af van de door jouw gekozen partnerwinkel. Aarzel niet om hun voorwaarden te controleren ! 

Elke ObyO partner-winkel genereert zijn eigen vouchers met zijn eigen unieke voorwaarden. Als je een voucher hebt gekozen van een partner-winkel, zal hij geldig zijn in hun fysieke winkels of online, maar hij zal uiteraard niet geldig zijn in een andere winkel. 

Heel goede vraag! In het algemeen is je bon eenmalig te gebruiken, maar dit hangt uitsluitend af van de door jouw gekozen partnerwinkel en hun verkoopvoorwaarden. Aarzel niet om hen rechtstreeks te contacteren!  

Voorbereidingen voor de verkoop

Ja, je smartphone moet worden opgeladen tot ten minste 50% van de batterij.  🔋

Je hoeft de oplader en andere accessoires die je voor je telefoon hebt niet mee te geven.

Maar als je ze niet meer nodig hebt, nemen we ze graag terug! Je kan ze samen met je toestel afgeven/opsturen.  

Wij raden u aan uw apparaat te resetten aan het einde van het verkoopproces, zodra u uw DHL-verzendlabel per e-mail hebt ontvangen. Dit zorgt ervoor dat uw apparaat klaar is voor inspectie wanneer het bij ons aankomt.

Wees gerust, zodra uw apparaat in onze faciliteiten is ontvangen, zullen we ook alle gegevens veilig wissen, volgens de strengste industriële normen. Kies voor gemoedsrust door te kiezen voor onze diensten om uw apparaat voor te bereiden op zijn nieuwe leven.

Helaas niet. De ontkoppeling is noodzakelijk om verder te gaan met de verkoop van je smartphone. 

Storting in de winkel / Veilige verzending

Je hebt twee opties om je toestel in te leveren: ofwel verstuur je het veilig via DHL, onze logistieke partner, ofwel lever je het rechtstreeks af bij één van onze partner shops.  

Ga naar de applicatie om dat uit te zoeken! Eens de inruilwaarde op het scherm verschijnt, kan je uit al onze partnershops in Europa de dichtstbijzijnde kiezen. 

Neen, er zijn geen verzendkosten. Verzending via DHL is HELEMAAL gratis, je hoeft geen cent te betalen om je toestel in te ruilen.

Zodra het inruilproces op de app is voltooid, ontvang je een e-mail met jouw unieke DHL-label om je pakket te versturen.

Ja, natuurlijk. Met DHL, de logistieke partner van ObyO, is het mogelijk om je telefoon te verkopen van overal in de Europese Unie! 

Bij jou om de hoek. Ga naar de ObyO app om dat uit te zoeken! Zodra je de optie bankoverschrijving hebt gekozen, kies je een van de nabijgelegen relaispunten op de kaart. 

Mijn persoonlijke gegevens

Helemaal niet. Zodra je telefoon bij ons aankomt, worden jouw gegevens door een gecertificeerde software gewist, zodat er geen risico bestaat dat ze ongewild vrijkomen! 

Natuurlijk kan dat. Hier lees je hoe je een kopie van je gegevens maakt:  

– Op de iPhone: de makkelijkste manier is om je toestel te synchroniseren met een computer via iCloud. Zo kan je daarna al je gegevens bijwerken op je nieuwe toestel.  

– Op Android: je kan je telefoon synchroniseren met je Google-account, of je contacten opslaan op je SIM-kaart. Ze worden dan direct bijgewerkt in je nieuwe toestel door het aan te zetten met je kaart.  

Maar wees voorzichtig: reset je smartphone niet! De ObyO app moet geïnstalleerd blijven voor een optimaal herstel. ⚠️

Ja. Het is essentieel om al je ontgrendelingscodes, touch ID en face ID te verwijderen. Als je dit niet doet, kunnen wij jouw apparaat niet terugnemen of verwerken.  

Geen paniek! We hebben links voor u voorzien:

• Wachtwoord vergrendelen / iPhone toegang
• Wachtwoord vergrendelen / Android-toegang
• Uw iCloud-wachtwoord opnieuw instellen
• Uw wachtwoord opnieuw instellen op Android

Geen paniek! Volg de stappen:

• Start je smartphone opnieuw op en download de ObyO applicatie opnieuw.
• Ontkoppel je iCloud/Google/Samsung accounts na het downloaden van de applicatie.
• Herhaal het testproces in de app tot het laatste scherm.
• Uw smartphone verkopen

Dat is heel eenvoudig. De ObyO app legt uit hoe je de IMEI code kan achterhalen:  

Krijg mijn iMEI nummer van een Android of iOS telefoon met de ObyO app

Soms zijn woorden niet genoeg! Om de verbinding met je iCloud-account te verbreken, bekijk je deze video en volg je de stappen:

Soms zijn woorden niet genoeg! Om de verbinding met je Google-account te verbreken, bekijk je deze video:

Volg de stappen in deze infographic:  

Hoe verwijder ik mijn Samsung account van mijn android telefoon met behulp van de ObyO app.